Uw optreden dient als voorbeeld voor iedere politiemedewerker

TEVREDENHEIDSBETUIGING AUTO TE WATER:


Op woensdag 29 januari 2003 omstreeks 17.15 uur vond op de Braanjenweg te Kapelle een eenzijdig ongeval plaats, waarbij de 62-jarige bestuurster van een personenauto de macht over het stuur verloor met als gevolg dat het door haar bestuurde voertuig op de kop in een brede watergang terechtkwam. De bestuurster werd daarbij uit haar voertuig gered door een passerende medewerker van de ambulancedienst. Later is zij helaas alsnog overleden.

Nadat u de melding had ontvangen ging u met uw collega met spoed terplaatse. Van aanwezigen op de plaats ongeval hoorde u dat zich vermoedelijk nog een kind in de auto bevond, gelet op de aanwezigheid van een kinderzitje in die auto. Zonder aarzeling ging u beiden te water om het voertuig te onderzoeken. In de auto werd door u echter geen kind aangetroffen. Door de later gearriveerde brandweerduikers werd de omgeving van het voertuig onderzocht. Later kwam vast te staan dat de bestuurster alleen in het voertuig had gezeten.

Zowel u als uw collega hebben naar mijn mening zeer doortastend opgetreden. Gelet op de buiten- en watertemperatuur en de overige omstandigheden was uw optreden niet zonder risico. De onzekerheid omtrent de mogelijke aanwezigheid van een kind in het voertuig was voor u op dat moment een zware emotionele belasting.

Ik wil dan ook bij deze mijn bijzondere waardering uitspreken voor uw optreden. Uw optreden dient als voorbeeld voor iedere politiemedewerker en draagt zeker bij aan de waardering van de bevolking voor haar politie.

Drs J. Kasse
Districtschef
Politie Zeeland

Onderscheidingen

 • "

  Hierbij ontvangt u de reactie van de wnd.fgd.Hoofdofficier van Justitie over het aanwenden van geweld door F.J. Vleut en collegae, beiden werkzaam op uw afdeling. Verder waren bij dit incident nog drie collegae's betrokken.

  "
  Lees meer
 • "

  In afwachting van het optreden van het Arrestatie Team en tijdens het schaduwen van de zin in hun auto verplaatsende verdachten, heeft verbalisant Vleut overwogen dat de aanhouding, gelet op de tijd en plaats en daarmee samenhangende risico's voor omstander, niet langer uitstel kon gedogen. 

  "
  Lees meer
 • "

  Voornoemde ambtenaar wegens buitengewone toewijding of bijzonder loffelijke dienstverrichtingen te belonen met een tevredenheidsbetuiging.

  "
  Lees meer
 • "

  ​Ik wil dan ook bij deze mijn bijzondere waardering uitspreken voor uw optreden. Uw optreden dient als voorbeeld voor iedere politiemedewerker en draagt zeker bij aan de waardering van de bevolking voor haar politie.

  "
  Lees meer