Vuurwapengebruik

AANHOUDING VUURWAPENGEVAARLIJKE OVERVALLERS:

In afwachting van het optreden van het Arrestatie Team en tijdens het schaduwen van de overvallers, heeft verbalisant Vleut overwogen dat de aanhouding, gelet op de tijd en plaats en daarmee samenhangende risico's voor omstanders, niet langer uitstel kon gedogen. Vleut hield hierbij meerder verdachten onder schot.

Voor onderhavig politieoptreden past mijns inziens een woord van waardering tot met name de heer Vleut, die na zorgvuldige afweging besloot dat de aanhouding direkt effectuering behoefde en zulks vervolgens met zijn collegae tot een goed einde bracht. 

 

 

 


 

Onderscheidingen

 • "

  Hierbij ontvangt u de reactie van de wnd.fgd.Hoofdofficier van Justitie over het aanwenden van geweld door F.J. Vleut en collegae, beiden werkzaam op uw afdeling. Verder waren bij dit incident nog drie collegae's betrokken.

  "
  Lees meer
 • "

  In afwachting van het optreden van het Arrestatie Team en tijdens het schaduwen van de zin in hun auto verplaatsende verdachten, heeft verbalisant Vleut overwogen dat de aanhouding, gelet op de tijd en plaats en daarmee samenhangende risico's voor omstander, niet langer uitstel kon gedogen. 

  "
  Lees meer
 • "

  Voornoemde ambtenaar wegens buitengewone toewijding of bijzonder loffelijke dienstverrichtingen te belonen met een tevredenheidsbetuiging.

  "
  Lees meer
 • "

  ‚ÄčIk wil dan ook bij deze mijn bijzondere waardering uitspreken voor uw optreden. Uw optreden dient als voorbeeld voor iedere politiemedewerker en draagt zeker bij aan de waardering van de bevolking voor haar politie.

  "
  Lees meer